Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Noodweer eist zes levens PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 09 juni 2007
Noodweer heeft aan de Australische oostkust zeker zes mensenlevens geëist.
De slachtoffers zaten in auto's die door watermassa's werden gegrepen en meegesleurd. Minstens twee mensen worden nog vermist. De autoriteiten hebben twee regio's ten noorden van Sydney uitgeroepen tot natuurrampgebied, waardoor er meer hulp naar het gebied kan worden gestuurd, meldde de zender ABC.

Onder de slachtoffers zijn ten minste vier leden van een gezin. De politie heeft het lichaam van een man en drie van zijn kinderen geborgen. Duikers van de politie zoeken nog naar een vrouw die ook in het voertuig had gezeten. Elders verloren twee automobilisten het leven toen hun auto werd gegrepen door wassend water.

Circa 200.000 huishoudens zitten nog zonder stroom. Meteorologen voorspellen dat het weer nog een of twee dagen slecht blijft. Honderden mensen zijn geëvacueerd wegens overstromingen die werden veroorzaakt door het slechte weer.
Onweersbuien in Europa
Ook in Zwitserland zijn doden gevallen door noodweer. Zeker drie mensen zijn omgekomen en één persoon wordt nog vermist nadat zware regenval lokaal voor overstromingen zorgde, meldden de Zwitserse autoriteiten zaterdag.

Een man en een vrouw werden in het plaatsje Huttwil gegrepen door een waterstroom en later dood teruggevonden. In het dorp Eriswil verdronk een oudere vrouw toen haar woning onder water liep. Het water heeft veel schade aangericht.

Een langgerekte band van zware onweersbuien over West-Europa veroorzaakte vrijdag op tal van plaatsen voor problemen. In het noorden van Frankrijk zorgde hevige regenval voor overstromingen en aardverschuivingen. Honderden gezinnen moesten hun huizen verlaten. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

In België stortte het dak van een fabriekshal in. Het werk bij de Ford-fabriek in het Belgische Genk is zaterdagochtend weer opgestart.
< Vorige   Volgende >