Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Helikoptercrash Sierra Leone PDF Afdrukken E-mail
maandag 04 juni 2007
In Sierra Leone zijn zondag zeker 21 mensen omgekomen toen de helikopter waarin ze zaten, neerstortte. Dat heeft een functionaris van de luchthaven van Freetown gezegd.

Aan boord zaten supporters van het nationale voetbalteam van Togo en sport- en regeringsfunctionarissen, onder wie de Togolese minister van Sport. Onder de slachtoffers zijn geen leden van het voetbalteam.

De enige overlevende, de Russische piloot, is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De helikopter van Paramount Airlines was onderweg van de hoofdstad Freetown naar het internationale vliegveld. Vlak voor de landing vloog het in brand, aldus een ooggetuige.
De Togolese supporters waren op weg naar hun thuisland, nadat ze in Freetown een wedstrijd hadden bijgewoond tegen Sierra Leone. Togo won de wedstrijd met 1:0.

< Vorige   Volgende >