Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Nieuwe aanpak 'cybercrime' PDF Afdrukken E-mail
maandag 21 mei 2007
De Europese Commissie presenteert dinsdag een veel ambitieuzere aanpak van 'cybercrime' in de EU. Daarbij gaat het om misdaden op internet zoals kinderpornografie, racisme, het platleggen van netwerken of het hacken van computers en internetfraude.
Volgens de Commissie neemt cybercrime hand over hand toe en zijn de methoden steeds slimmer en steeds internationaler.

Samenwerking
Volgens eurocommissaris Franco Frattini (Justitie) zit de georganiseerde misdaad er ook steeds vaker achter. Toch is het aantal rechtszaken tegen internetmisdadigers niet toegenomen.

'Brussel' doet daarom dinsdag voorstellen voor meer samenwerking tussen de landen van de EU, samenwerking met het bedrijfsleven en tussen de EU en landen buiten Europa.

Experts
De commissie wil ook meer geld vrijmaken voor de bestrijding van internetmisdaad en voor het opleiden van politie- en justitiefunctionarissen en andere experts op dit gebied. Ook moet er een conferentie komen voor experts.
< Vorige   Volgende >