Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
E-coli-bacterie uit drinkwater PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 18 mei 2007
Vrijdag is geen E-coli-bacterie meer gevonden in het drinkwater van Haarlem en omstreken. Watermonsters hebben geen bacterie opgeleverd, zo heeft het crisiscentrum in Haarlem vrijdag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerster is de bacterie in voorgaande dagen aangetroffen in een van de zes kelders van een pompstation van waterleidingbedrijf PWN in Hoofddorp. Die kelder is inmiddels van het leidingnet afgesloten en wordt momenteel leeggepompt. Vogelpoep dat via het dak in het drinkwater terecht is gekomen, is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de besmetting.

Ondanks dat het leidingnet vrijdag schoon lijkt, blijft het crisisteam de 180.000 huishoudens in het gebied aanraden het water twee minuten te koken voordat ze het drinken. Dat advies geldt in elk geval tot en met komende maandag. Het PWN laat ook in het weekend watermonsters nemen.

De verwachting is dat de kelder waar de besmetting is vastgesteld, pas maandag helemaal leeg is. De 5000 liter water wordt op het oppervlaktewater geloosd. Pas als de kelder leeg is, kan de definitieve oorzaak van de besmetting worden achterhaald, aldus het crisiscentrum.
< Vorige   Volgende >