Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vliegtuig op Eelde van de baan PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 18 mei 2007
Een vliegtuig van de Vlaamse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines met elf passagiers aan boord is vrijdagavond van de baan geraakt op vliegveld Eelde in Drenthe. Er zijn geen gewonden ook ontstond er geen brand toen het toestel na de landing, even voor 21.00 uur, doorschoot.

Het gaat om een Fokker 50-toestel die maximaal 51 personen aan boord kan hebben. Er waren elf passagiers aan boord en drie bemanningsleden.

Het van de baan raken van het Belgisch passagiersvliegtuig is vermoedelijk veroorzaakt door een inschattingsfout van de piloot. Dat heeft een woordvoerder van de luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten zaterdag gezegd.

Gras
Het toestel kwam tot stilstand in het gras aan het einde van de baan. Het vliegtuig heeft nagenoeg geen schade opgelopen.

De luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat een onderzoek instellen naar de oorzaak van de crash. Volgens een KLPD-woordvoerder zijn er vermoedelijk remproblemen opgetreden.

Londen
Het ging om de vlucht die even voor 21.00 uur moest aankomen op Eelde vanuit Londen met een tussenstop in Amsterdam.

Hulpdiensten rukten massaal uit, na de mislukte landing. Ook is de afslag van de A28 naar Eelde korte tijd afgesloten geweest.

Eelde
Op 17 juni 2003 raakte een vliegtuig van Onur Air op Groningen Airport Eelde van de baan. Het toestel kwam niet van de grond en schoot 50 meter door.

De meeste reizigers bleven ongedeerd, maar het vliegveld liep tussen de 150.000 en 200.000 euro aan schade op.
< Vorige   Volgende >