Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
E-coli bacterie Hoofddorp PDF Afdrukken E-mail
woensdag 16 mei 2007
Onderzoek heeft op 15 mei uitgewezen dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van distributiestation Hoofddorp. Er is uit voorzorg per direct een kookadvies (drinkwater uit voorzorg twee minuten te koken alvorens het te consumeren) afgegeven voor de volgende plaatsen:

 Aalsmeer, Abbenes,  Aerdenhout, Amstelveen landelijk gebied, Badhoevedorp, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Boesingherliede,  Buitenkaag, Burgerveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Halfweg,  Hoofddorp,  Kaageiland, Kudelstaart, de Kwakel,  Lisserbroek,  Nieuw Vennep, Rijsenhout, Schiphol-rijk, Spaarndam,  Spaarnwoude, Uithoorn, Vogelenzang, Zandvoort, Zwanenburg en een aantal straten aan de noordgrens van Hillegom tegen Bennebroek aan.

Het betreft ook het landelijk gebied rond Amstelveen, maar daarbij gaat het niet om het grondgebied van Ouder-Amstel (Ronde Hoep/Oudekerk aan de Amstel).

Inwoners van de getroffen gebieden kunnen met vragen over de drinkwaterbesmetting ook bellen met informatienummer 0800 – 1351.

< Vorige   Volgende >