Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Zoekresultaten Google onveilig PDF Afdrukken E-mail
zondag 13 mei 2007
Een op de tien internetpagina's die de zoekmachine Google opzoekt is besmet met spam, spyware en computervirussen. Dat blijkt uit eigen onderzoek van het bedrijf, meldde de BBC zaterdag op zijn website.

Een team van onderzoekers onderwierp 4,5 miljoen pagina's aan een diepgaande analyse. Via circa 450.000 van deze pagina's werden schadelijke programma's op de computer van de gebruiker geïnstalleerd. Verder bevatten zo'n 700.000 pagina's codes die de computer van een gebruiker mogelijk kunnen infecteren.

Om het probleem aan te pakken is het bedrijf gestart met het identificeren van alle webpagina's op internet die mogelijk kwaadaardig zijn. Binnenkort komt er bij verdachte zoekresultaten een waarschuwing te staan, zoals ook bij sommige antivirusprogramma's gebeurt.
< Vorige   Volgende >