Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Piloot blijk na crash overleden PDF Afdrukken E-mail
zondag 13 mei 2007
De piloot van het Cessna vliegtuigje dat zaterdagavond voor de kust van Harlingen in de Waddenzee neerstortte, is later op de avond in het ziekenhuis overleden. Dat maakte een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekend.

Even na 20.30 uur stortte het eenmotorige vliegtuigje van de 64-jarige Duitse piloot neer. De vlieger werd rond 21.15 uur in kritieke toestand uit het water gehaald en naar een ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk is de piloot tijdens zijn vlucht onwel geworden.


Om 19.40 uur werd het Kustwachtcentrum in Den Helder geïnformeerd door de Duitse Luchtverkeersleiding dat een Duits vliegtuigje, zonder zich gemeld te hebben, het Nederlands luchtruim in vloog. Er kon geen contact met de vlieger worden gemaakt. De Luchtmacht zette twee F16-straaljagers in om het toestel te onderscheppen. Ook zij kregen geen contact met de piloot, die volgens zijn vluchtplan op weg was naar het Duitse Emden. Het vliegtuigje verloor langzaam hoogte en is uiteindelijk neergestort in de Waddenzee, ongeveer 8 kilometer ten westen van Harlingen.

Het wrak van het toestel wordt zaterdagnacht of zondag geborgen, aldus het KLPD.
< Vorige   Volgende >