Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Skype voor kinderlokkers PDF Afdrukken E-mail
woensdag 09 mei 2007
De openbare chat bij belsoftware Skype is een aantrekkelijke basis voor pedofielen om minderjarigen te lokken. Dat schrijft The Sunday Times.

Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland is de beoogde ontmaskering van pedofielen het meeste gebruikte doel van undercover journalistiek. Journalisten van The Sunday Times deden zich een paar weken voor als meisjes tussen de 10 en 14 jaar via Skype.

Ze werden naar eigen zeggen gebombardeerd met verhulde en minder verhulde pogingen van pedofielen tot seksuele toenadering, zowel voor de camera als in het echt. Ze maakten ook afspraken met mannen die de 'meisjes' benaderden voor seks, waaronder met een 52-jarige vader van twee dochters die seksuele voorstellen deed om uit te voeren in zijn slaapkamer.

Skype noemen ze na die actie een 'magneet' voor pedofielen, hun meest favoriete methode voor het lokken van kinderen. Veel openbare chatboxen zijn gesloten, maar Skype staat nog open voor allerhande verkeer.

Skype zou te weinig ondernemen om dit te voorkomen. Dat was reden voor de Metropolitan police, de politie van Londen, om Skype te benaderen om over de risico's te praten. Net als bijvoorbeeld Yahoo, moet Skype conversaties in chatboxen gaan moniotoren en ingrijpen, vindt de politie. Ook moeten chatters met een 'alarmknop' direct moderatoren kunnen inschakelen als ze denken met een opdringere pedo van doen te hebben.

In Nederland wordt nu ook meer aandacht besteed aan de opsporing van kinderporno en het lokken van kinderen via chats. De strafeisen daarvoor zijn vorige week door het Openbaar Ministerie verzwaard.
< Vorige   Volgende >