Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Tornado's treffen Kansas PDF Afdrukken E-mail
zondag 06 mei 2007
Een nieuwe golf van tornado's heeft zaterdagavond het middenwesten van de Verenigde Staten getroffen. Van het noorden van Texas, door Oklahoma, Kansas, Nebraska tot aan South Dakota kregen mensen het advies extra waakzaam te zijn op zware wervelstormen.

De Amerikaanse nationale meteorologische dienst telde tientallen zogenoemde twisters, meldden lokale media zondag.

Het noodweer bemoeilijkt de reddingswerkzaamheden in de plaats Greensburg ernstig. Het 1500 zielen tellende plaatsje in Kansas kreeg vrijdag de volle laag en is nagenoeg volledig weggevaagd.

Doden
De autoriteiten hebben er tot nog toe negen doden geteld, maar dat aantal kan makkelijk oplopen.

"We hebben berichten van lokale zieknhuizen dat er circa zestien mensen in kritieke toestand verkeren en dat een vijftigtal anderen wordt behandeld", aldus een woordvoerster van de statelijke autoriteiten.

Vermist
Tal van mensen worden nog vermist. Ze zitten mogelijk nog gevangen in schuilkelders onder hun kompleet verwoeste huizen. Van de gebouwen in Greensburg staat nog geen 5 procent nog overeind. Het kan dagen duren voordat iedereen is bevrijd van onder zijn huis, zeggen lokale bestuurders.
< Vorige   Volgende >