Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Haagse internetbende opgepakt PDF Afdrukken E-mail
donderdag 03 mei 2007
Met de arrestatie van twintig verdachten vorige maand in Den Haag denkt de politie 328 gevallen van internetoplichting te hebben opgelost. De zaak kwam aan het rollen met een arrestatie wegens internetoplichting in februari in Den Haag. De verdachten zouden tienduizenden euro's hebben buitgemaakt, meldt de politie donderdag.

Verkoopsites
De bendeleden werkten onder valse namen en boden op websites als marktplaats.nl en andere verkoopsites laptops, iPods en mobiele telefoons aan.

De slachtoffers werden verleid om gebruik te maken van een 'eenmalige buitenkans'. Nadat zij geld hadden gestort, werd er niets geleverd.

Verdachten
Het grootste deel van de verdachten is afkomstig uit Delft. Twee verdachten komen uit Rotterdam. De verdachten zijn in afwachting van hun rechtszaak vrijgelaten.
< Vorige   Volgende >