Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vele doden door vliegtuigcrash PDF Afdrukken E-mail
woensdag 07 maart 2007
Zeker 49 mensen zijn woensdag om het leven gekomen door een vliegtuigongeval op de luchthaven van de Javaanse stad Yogyakarta. Dat hebben de Indonesische autoriteiten laten weten.

Een vliegtuig van de Indonesische vliegmaatschappij Garuda vloog tijdens de landing in Yogyakarta in brand. Een regeringsfunctionaris zei dat op het vliegveld 48 stoffelijke resten zijn gevonden. Een gewonde is in het ziekenhuis overleden.

Het toestel vervoerde 140 mensen, inclusief de bemanning. Het vliegtuig zou afkomstig zijn uit de hoofdstad Jakarta. Het toestel zou tijdens het landen op de startbaan zijn doorgeschoten. Daarna zou het vliegtuig de afrastering van het vliegveld hebben geraakt.

Tientallen gewonden
De Indonesische minister van Transport, Hatta Rajasa, zei dat zeker 76 mensen het ongeval hebben overleefd. Tientallen gewonden zijn naar ziekenhuizen overgebracht.

Onder de passagiers waren vermoedelijk Australische journalisten en diplomaten. Zij waren in Indonesië om verslag te kunnen doen van het bezoek van de Australische minister van Buitenlandse zaken Alexander Downer aan het Aziatische land. Volgens de Australische minister van Financiën Peter Costello was Downer vermoedelijk niet aan boord van het vliegtuig.

Onder strenge controle
De Indonesische vliegmaatschappijen staan onder strenge controle van de Indonesische overheid sinds een vliegramp op 1 januari met een toestel van prijsvechter Adam Air. Het toestel stortte voor de westkust van Sulawesi in zee. Van de 102 inzittenden heeft hoogstwaarschijnlijk niemand de ramp overleefd.
< Vorige   Volgende >