Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Doden door vliegtuigbotsing PDF Afdrukken E-mail
maandag 05 maart 2007
Een botsing tussen een sportvliegtuigje en een transporthelikopter heeft maandag in Oostenrijk zeker acht mensen het leven gekost. Dat heeft het Rode Kruis bekendgemaakt.

Volgens een zegsman waren zeven slachtoffers de inzittenden van de helikopter. Het gaat om een Fransman, een Duitser en vijf Zwitsers. Ook de Oostenrijkse piloot van het vliegtuigje overleefde de crash niet.

Skipiste
De toestellen vlogen door nog onbekende oorzaak boven de provincie Salzburg tegen elkaar. De Zwitserse helikopter crashte na de botsing vlakbij een skipiste, nabij Zell am See. Op de grond raakte echter niemand gewond.

Het toestel, dat onderweg was van Kaprun naar het Duitse Beieren, had volgens het Oostenrijkse persbureau APA vlak voor de crash nog een aantal passagiers opgepikt. De crash gebeurde op een hoogte van 1000 meter. De weersomstandigheden en het zicht waren goed.
< Vorige   Volgende >