Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vliegtuig is gecrasht in zee PDF Afdrukken E-mail
donderdag 11 januari 2007
Het mysterieuze lot van het spoorloos verdwenen vliegtuig in Indonesië is na een tien dagen durende zoekactie ten minste voor een deel opgehelderd. Een visser vond het eerste wrakstuk 300 meter voor het strand van Pare-Pare aan de Westkust van het eiland Sulawesi. Waarom het toestel met 102 mensen aan boord in zee stortte, is nog onduidelijk.
Voor de nabestaanden van de slachtoffers is het verschrikkelijke voorgevoel bewaarheid. Het toestel stortte neer en heeft geen, zoals velen tegen beter weten in nog hoopten, noodlanding gemaakt in het ontoegankelijke oerwoud van Sulawesi. Die theorie had de overheid in het begin zelf voeding gegeven. Het toestel werd samen met twaalf overlevenden op Sulawesi teruggevonden, zo had ze twee dagen na de vermissing meegedeeld. Het toestel van de lagekostenmaatschappij Adam Air was op 1 januari spoorloos van de radarschermen verdwenen.

< Vorige   Volgende >