Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vogels dood door giflozing PDF Afdrukken E-mail
maandag 08 januari 2007
Op het strand tussen Den Helder en Petten zijn de afgelopen dagen enkele tientallen dode zeevogels aangespoeld. De dieren zijn besmeurd met een groengele substantie, die waarschijnlijk op zee is geloosd door een schip.

Over een lengte van 40 kilometer lagen groengele plakkaten op het strand, liet een woordvoerder van de Stichting Noordzee maandag weten. Ook het strand van Texel was besmeurd.

Volgens de gemeente Den Helder heeft Rijkswaterstaat geen vervuiling kunnen constateren. De gemeente en Rijkswaterstaat houden de situatie wel in de gaten. Een woordvoerder van de Stichting Noordzee zei dat de meeste plakkaten inmiddels door het zand zijn ondergestoven en waarschijnlijk is de substantie op zee te veel verspreid of gezonken.

Kees Camphuysen, verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), onderzoekt de vogels van wie de snavels en poten door de substantie lijken op te lossen.
< Vorige   Volgende >