Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Doden door overstromingen PDF Afdrukken E-mail
zondag 07 januari 2007
Zeker 31 mensen in de Braziliaanse deelstaten Rio de Janeiro en Sao Paulo zijn in de afgelopen dagen om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen na zware regenval. In Rio de Janeiro zijn bijna 13.000 mensen dakloos geworden.

Dat heeft het Braziliaanse persbureau Agencia Brasil zondag gemeld op gezag van de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land. Het officiële dodental voor Rio de Janeiro staat op 26. In Sao Paulo hebben vijf mensen als gevolg van het aanhoudende noodweer de dood gevonden.

Door de zware regenval zijn verscheidene rivieren buiten hun oevers getreden. De aardverschuivingen zijn mede het gevolg van de houtkap. Overvloedig water wordt niet meer vastgehouden in de heuvels, en kleine stroompjes kunnen dan al snel uitgroeien tot kolkende massa's die door erosie aangetaste grond kunnen losrukken.
< Vorige   Volgende >