Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Ramptoestel nog niet gevonden PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 02 januari 2007
De Indonesische autoriteiten hebben dinsdagmiddag tegengesproken dat een maandag boven het eiland Sulawesi verongelukt vliegtuig is gevonden. Eerdere berichten dat het wrak van de Boeing van Adam Air was gelokaliseerd bleken onjuist, aldus een luchtmachtgeneraal.

De autoriteiten meldden eerder dat negentig mensen waren omgekomen toen het vliegtuig in ruig en moeilijk toegankelijk terrein neerstortte bij de stad Polewali. Dorpelingen zouden twaalf overlevenden hebben opgevangen, maar omwonenden hebben dinsdag gezegd dat dat niet klopt. Reddingsteams zijn nog steeds op zoek naar het verdwenen toestel.

Het passagiersvliegtuig van de vliegmaatschappij Adam Air, met aan boord ook een Amerikaan met twee dochters, verdween maandag tijdens slecht weer van de radar. De Boeing 737-400 heeft nog noodsignalen uitgezonden voordat het op 700 meter hoogte in bergachtig gebied zou zijn neergekomen.

Vulkanen
Eerder meldde een functionaris dat het toestel om onbekende reden veel te laag vloog, waardoor het tegen een berg botste. Op Sulawesi zijn veel bergen en vulkanen met een hoogte van 3400 meter, bedekt met regenwouden.

Het verkeersvliegtuig was onderweg van Surabaya op Java naar Manado, in het noorden van Sulawesi. Aan boord van het vliegtuig zaten 85 volwassen passagiers, elf kinderen en zes bemanningsleden.
< Vorige   Volgende >