Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vermist vliegtuig neergestort PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 02 januari 2007
Het passagiersvliegtuig met 102 mensen aan boord dat sinds maandag in Indonesië werd vermist, blijkt op het eiland Sulawesi te zijn neergestort bij de stad Polewali. Volgens een lokale regeringsfunctionaris zijn zeker negentig mensen omgekomen, aldus de Indonesische radio dinsdag.

Een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij Adam Air zei dat twaalf mensen de ramp hebben overleefd. Ze worden overgebracht naar Makasser, de hoofdstad van Zuid-Sulawesi. Het is niet bekend of ze gewond zijn.

Slecht weer
Reddingswerkers hebben het toestel in de bergen vanuit de lucht gelokaliseerd. Volgens het Indonesische leger ligt de Boeing 737-400 in stukken op een hoogte van 700 meter in een afgelegen bergachtig gebied.

Het verkeersvliegtuig van Adam Air verdween maandag tijdens slecht weer van de radar, twee uur nadat het van de luchthaven van Surabaya om 13.00 uur (lokale tijd) was opgestegen. Het toestel was onderweg naar Manado, in het noorden van Sulawesi. Aan boord van het vliegtuig zaten 85 volwassen passagiers, elf kinderen en zes bemanningsleden.

Tweede grote ramp
Het is al de tweede grote ramp in korte tijd in Indonesië. Een veerboot zonk vrijdag rond middernacht, terwijl het schip onderweg was van het eiland Kalimantan (Borneo) naar Java. Het schip kapseisde tijdens een zware storm. Nog altijd wordt op zee gezocht naar overlevenden, maar waarschijnlijk zijn honderden mensen die worden vermist verdronken.

< Vorige   Volgende >