Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Verkeersvliegtuig verdwenen PDF Afdrukken E-mail
maandag 01 januari 2007
Een verkeersvliegtuig met aan boord 102 mensen is in Indonesië verdwenen. Al het contact met het toestel van Adam Air is verbroken kort nadat het een noodsignaal had uitgezonden, maakte het Indonesische ministerie van Transport maandag bekend.

Het zou gaan om een Boeing 737-400 die op weg was van de Javaanse stad Surabaya naar Manado in het noorden van Sulawesi, meldde het Indonesische persbureau Antara. Het zou verdwenen zijn in de omgeving van Makassar in het zuiden van Sulawesi.

Reddingsteams zijn inmiddels onderweg naar de provincie West-Sulawesi. Het contact met vlucht KI 754 werd om even na drieën 's middags verloren. Aan boord van het vliegtuig zitten 85 volwassen passagiers, zeven kinderen en vier zuigelingen. Het toestel telde zes bemanningsleden.

Minister van Transport Hatta Radjasa zei tegen een lokaal radiostation dat er nog veel onduidelijk is. De reddingswerkers zijn volgens hem afgereisd naar Mamuju dat ongeveer 750 kilometer van de plaats van bestemming van het vliegtuig ligt.
< Vorige   Volgende >