Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Sneeuwchaos in VS PDF Afdrukken E-mail
donderdag 21 december 2006
Het openbare leven in het midden van de Verenigde Staten is ernstig ontwricht door hevige sneeuwstormen. Vooral de inwoners en bezoekers van de staat Colorado hadden - enkele dagen voor Kerstmis - ernstig te lijden onder de weersomstandigheden, zo meldde donderdag CNN.

Op het vliegveld van de hoofdstad Denver zaten 4700 mensen vast, omdat alle landingsbanen dicht waren. Vrijwel alle scholen en overheidsdiensten bleven dicht. Daarnaast reed er in en rond Denver geen openbaar vervoer.

De gouverneur van Colorado, Bill Owens, riep de noodtoestand uit en zette de Nationale Garde in om gestrande automobilisten, die vast zaten op afgesloten wegen, te voorzien van dekens, eten en drinken. Ook de reizigers op Denver Airport werden door de gardisten van de eerste levensbehoeften voorzien.

Ook sportevenementen hebben te lijden onder het slechte weer. De hockeywedstrijd tussen Colorado Avalanche en de Canadese ploeg Calgary Flames die donderdag zou plaatsvinden, is uitgesteld. De basketbalwedstrijd van de Denver Nuggets tegen de Phoenix Suns kon woensdag ook al niet doorgaan.
< Vorige   Volgende >