Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Digitale-aanval door Al-Qaeda PDF Afdrukken E-mail
maandag 04 december 2006
Het US Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) waarschuwt voor een cyber-aanval van Al-Qaeda op financiële instellingen in de VS, zoals banken.
Al-Qaeda riep bondgenoten op om de websites van financiële instellingen aan te vallen als vergeldingsactie tegen de VS. De oproep werd gedaan wegens het vasthouden van van terrorisme verdachten personen, in het gevangenkamp van Guantanamo Bay in Cuba, door de VS.

Woordvoerster Johanna Gonzales van DHS (Department of Homeland Security), onderdeel van US-CERT, liet weten dat er geen informatie is om de dreiging te bevestigen, maar dat de waarschuwing vooral bedoeld was als voorzorgsmaatregel. Ze voegde hier aan toe dat dergelijke waarschuwingen niet 'ongewoon' zijn. Op de vraag hoe vaak dit soort waarschuwingen doorgaans gegeven werden, had Gonzales geen antwoord.
< Vorige   Volgende >