Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Helikopter crasht in Noordzee PDF Afdrukken E-mail
woensdag 22 november 2006
Dinsdagavond is een helikopter neergesort in de Noordzee. Dat meldde de Kustwacht woensdagmorgen. Vermoedelijk is een technisch probleem aan de motor de oorzaak van de crash. De noodlanding vond plaats omstreeks 23:45 uur op zo'n 25 kilometer afstand van Den Helder in de buurt van de zandplaat de Razende Bol bij Texel.

Reddingswerkers hebben alle zeventien inzittenden gered van een helikopter die dinsdagavond een noodlanding had gemaakt in de Noordzee. Het gaat om dertien werknemers van een boorplatform van de NAM en vier bemanningsleden van het toestel.

Een van de inzittenden kampt met lichte onderkoelingsverschijnselen, aldus woordvoerder Peter van Oorschot van de Kustwacht, volgens wie de helikopterpiloot een relatief zachte landing heeft gemaakt op de golven. ,,Zoals het er nu naar uitziet heeft de piloot een zogeheten gecontroleerde crash gemaakt.''
< Vorige   Volgende >