Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Recidiverende filmpiraat gepakt PDF Afdrukken E-mail
donderdag 19 oktober 2006
De politie heeft in Culemborg een 46-jarige man opgepakt op verdenking van grootschalige film- en muziekpiraterij. De man werd al eens eerder aangehouden voor hetzelfde vergrijp.
De politie trof in de woning duizenden dvd's aan. Daarnaast beschikte hij over een groot aantal branders en een uitgebreide administratie, waarin hij zijn handel bijhield.

De antipiraterij-stichting Brein, die de politie bij het onderzoek assisteerde, is blij met de aanhouding. Directeur Tim Kuik verwacht dat de man een flinke straf tegemoet kan zien, omdat hij al eerder voor piraterij is veroordeeld.

Brein zal, los van eventuele strafrechtelijke boetes, waarschijnlijk zelf ook een dwangsom van de man eisen. Hij heeft na zijn vorige veroordeling beloofd zich niet meer met piraterij bezig te houden. Nu hij die belofte heeft gebroken, verwacht Brein alles bij elkaar zo'n 2 miljoen euro bij hem te zullen opeisen.
< Vorige   Volgende >