Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Stemcomputers zijn niet veilig! PDF Afdrukken E-mail
zondag 15 oktober 2006
In de afgelopen weken is er een Nedap stemcomputer uit elkaar gehaald en onderzocht. Daaruit blijkt dat de Nedap stemcomputer geen enkele beveiliging bevat tegen manipulatie en fraude. Om te bewijzen hoe makkelijk het is een verkiezing te stelen, hebben is er speciale software geschreven waarmee stemmen worden gestolen.

Volgens "Wij vertrouwen stemcomputers niet" is de Nedap stemcomputer ongeschikt voor de verkiezingen van 22 november. De stemcomputer is eenvoudig te compromitteren, in het geheel niet beveiligd en het kiesgeheim is niet gewaarborgd. Met deze stemcomputer zijn eerlijke en controleerbare verkiezingen niet te garanderen.

"Wij vertrouwen stemcomputers niet" heeft in een brief aan minister Nicolaï van Bestuurlijke Vernieuwing gevraagd maatregelen te nemen zodat de verkiezingen op 22 november eerlijk en controleerbaar zijn. Wanneer de maatregelen volgens "Wij vertrouwen stemcomputers niet" niet toereikend zijn dan zal de actiegroep de rechtmatigheid van de beslissing van de minister voorleggen aan de rechter.
< Vorige   Volgende >