Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Toestel crasht gebouw in New York PDF Afdrukken E-mail
woensdag 11 oktober 2006
Een helikopter of een klein vliegtuigje is in een torengebouw in New York gecrasht. Het getroffen gebouw zou een appartementencomplex zijn.

Er bestaat verwarring of het gaat om een helicopter of een vliegtuig. De brandweer heeft bevestigd dat het een helicopter was, maar volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten FAA was het een vliegtuig.

De crash zou zich hebben voorgedaan in het Belaire-complex in de Upper Eastside ter hoogte van 72nd Street en York Avenue, nabij het Rockefeller Center. Het gebouw, dat circa vijftig verdiepingen telt, werd op de twintigste verdieping getroffen. In enkele appartementen van het gebouw in Manhattan brak brand uit. Dikke zwarte en grijze rookpluimen komen uit de getroffen appartementen op hoger gelegen verdiepingen. Fox News meldt dat er zeker 2 doden zijn.

Geen aanslag
Het Witte Huis gaat er vanuit dat de crash van een vliegtuigje in een torenflat in New York een ongeluk was. Dat verklaarde een woordvoerder woensdagavond. De Amerikaanse federale recherche FBI heeft geen aanwijzingen dat de vliegtuigcrash in New York een terroristische aanslag betreft. Dat heeft een woordvoerder van de dienst laten weten. Het Amerikaanse leger heeft desondanks uit voorzorg besloten om boven enkele grote steden gevechtsvliegtuigen te laten patrouilleren.
< Vorige   Volgende >