Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
NAVO-toestel neergestort PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 02 september 2006
In het zuiden van Afghanistan is zaterdag een militair vliegtuig van de NAVO neergestort als gevolg van technische problemen. Dat heeft het hoofdkwartier van de door de NAVO geleide vredesmacht ISAF bekendgemaakt. Veertien Britse militairen zijn bij de crash omgekomen. Onder de doden zijn twaalf leden van de Britse luchtmacht. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie zaterdag laten weten.

,,Er was geen sprake van vijandelijke acties in verband met dit incident'', meldde het hoofdkwartier in een communiqué. Om wat voor toestel het gaat en hoeveel mensen er aan boord waren, is nog niet bekend. De BBC meldde dat het toestel deelnam aan een omvangrijke operatie tegen de Taliban in het district Panjwayi in de provincie Kandahar. Het zou twintig kilometer ten westen van de gelijknamige hoofdstad van de provincie zijn neergekomen, waarna het in brand vloog.

Het ongeluk kwam twee dagen, nadat donderdag een Nederlandse F16 in het zuiden van Afghanistan was neergestort. Daarbij kwam de 29-jarige piloot om het leven. Ook in dat geval was er sprake van een ongeluk en niet van een vijandelijke actie.
< Vorige   Volgende >