Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
F16 gecrasht in Afghanistan PDF Afdrukken E-mail
donderdag 31 augustus 2006
In het zuiden van Afghanistan is een 29-jarige piloot van een Nederlandse F16 om het leven gekomen. Zijn toestel stortte neer. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt. Het ministerie gaat uit van een ongeluk, de straaljager is voor zover bekend niet neergeschoten.

Ongeluk
De F-16 was voor ondersteuning van ISAF grondtroepen onderweg naar het zuiden van Afghanistan. Het toestel kwam terecht in onherbergzaamgebied in de provincie Ghazni, even ten noorden van de provincie Uruzgan. Het toestel vloog op het moment van het ongeluk op grote hoogte, waardoor het volgens het ministerie kan worden uitgesloten dat het toestel is neergeschoten.

De vlieger en het wrak zijn gevonden door een Amerikaans reddingsteam. Naar de oorzaak van het ongeval wordt door de Koninklijke Luchtmacht een onderzoek ingesteld.

Derde Nederlandse dode

De piloot is de derde Nederlander die bij de militaire missie in Afghanistan om het leven komt. Eerder waren twee Nederlanders onder de twaalf doden door een ongeluk met een helikopter. Eind juli vloog het toestel, gehuurd van een particulier bedrijf, tegen een berg in de Oost-Afghaanse provincie Paktia.
< Vorige   Volgende >