Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Piloot opgesloten in toilet PDF Afdrukken E-mail
woensdag 30 augustus 2006
De inzittenden van een Canadees passagiersvliegtuig hebben een spannend moment beleefd toen een piloot vlak voor de landing zat opgesloten in het toilet. Canadese media berichtten over het incident dat zich zaterdag afspeelde maar woensdag pas naar buiten werd gebracht door luchtvaartmaatschappij Air Canada Jazz.

De piloot kreeg de deur van de wc buiten de cockpit niet open en zat ongeveer 10 minuten vast. De ongeveer vijftig passagiers waren er getuige van dat de man hard op de deur bonsde en via een intern communicatiesysteem om hulp vroeg. Uiteindelijk slaagden andere bemanningsleden erin de deur uit zijn scharnieren te halen.

Een woordvoerder van de vliegmaatschappij benadrukte dat iedereen aan boord kalm is gebleven en dat in het uiterste geval de copiloot het toestel alleen aan de grond had kunnen krijgen. Het vliegtuig was op weg van Winnipeg naar Ottowa.
< Vorige   Volgende >