Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Massaslachting Chinese honden PDF Afdrukken E-mail
maandag 31 juli 2006
De autoriteiten in de Chinese provincie Yunnan hebben 50.000 honden laten afmaken, nadat drie mensen waren overleden aan hondsdolheid. Dat heeft het persbureau China News maandag bericht.

De hondenbezitters moesten hun hond zelf laten afmaken of anders overdragen aan de politie. Ook de dieren die waren ingeënt tegen hondsdolheid, moesten tot verdriet en woede van de eigenaars worden afgemaakt. Volgens de autoriteiten biedt de inenting geen volledige bescherming.

De politie heeft speciaal hondenteams en controleposten ingesteld om te voorkomen dat mensen met hun viervoeter het hazenpad kiezen. Elke hond die ontdekt werd, is ter plekke gedood.

Sommige eigenaars hebben hun honden zelf doodgeslagen of opgehangen, terwijl anderen ze lieten elektrocuteren, aldus de krant Beijing Times. Hoewel China wel wetten heeft die het verbiedt beschermde diersoorten te verwonden, zijn er geen regels die huisdieren beschermen.

< Vorige   Volgende >