Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Britse hacker naar VS ? PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 07 juli 2006
De Britse hacker Gary McKinnon, die beschuldigd wordt van het inbreken op computers van ruimtevaartorganisatie NASA en het Amerikaanse leger, mag aan de VS worden uitgeleverd.
De Britse minister van Binnenlandse zaken, John Reid, heeft ingestemd met het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten, zo meldt de BBC. Systeembeheerder McKinnon, die zichzelf Solo noemt, is van plan tegen de uitzetting in beroep te gaan.
"Ik maak me veel zorgen en voel me in de steek gelaten door mijn eigen regering", verklaarde de hacker tegenover de Britse omroep. McKinnon heeft toegegeven dat hij op de computersystemen van het Amerikaanse leger, NASA, de marine en de luchtmacht heeft ingebroken. De Brit werd hiervoor in 2002 gearresteerd.

Volgens de Amerikaanse aanklagers heeft Solo ingebroken op 97 computers, met een schade van 700.000 dollar als gevolg. De hacker zou ook kort na de aanslagen van 11 september 2001 een aantal kritieke systemen hebben platgelegd, die pas na een maand weer operationeel waren..McKinnon kan veroordeeld worden tot een celstraf van 70 jaar en een boete van maximaal 1,75 miljoen dollar.

Zelf heeft McKinnon altijd ontkend dat hij kwade bedoelingen had. Hij zegt twee jaar lang de militiaire netwerken te hebben afgespeurd op zoek naar 'onderdrukte technologie', zo meldt de BBC. Eerder verklaarde de Brit op zoek te zijn naar informatie over UFO's en buitenaardse wezens.
< Vorige   Volgende >