Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Computerbedreigingen groeien PDF Afdrukken E-mail
donderdag 06 juli 2006
Zowel bedrijven als consumenten hebben steeds meer last van computerbedreigingen als virussen, Trojaanse paarden en spyware. Dit blijkt onder meer uit onderzoek van beveiliger McAfee. Volgens het bedrijf zijn de bedreigingen in recordtijd verdubbeld bij zowel zakelijke gebruikers als privégebruikers. Het heeft 18 jaar geduurd voordat het aantal van 100.000 werd bereikt. Dit aantal is nu echter in minder dan twee jaar verdubbeld naar 200.000.

In 2004 voegde McAfee 27.340 nieuwe bedreigingen toe aan zijn database. In 2005 waren dat er maar liefst 56.880, terwijl er dit jaar al 32.000 werden toegevoegd. McAfee verwacht dat de grens van 400.000 dan ook binnen twee jaar zal zijn bereikt.

Virusmeldingen
Dit onderzoek staat niet op zichzelf. Ook Sophos maakt melding van een toename van het aantal virusmeldingen. Het gaat hierbij met name om Trojaanse paarden voor Windows-gebruikers.

Tot slot stelt McAfee dat het aantal incidenten bij Amerikaanse bedrijven de afgelopen drie jaar met 17 procent is gestegen. Meer dan 84 procent van de organisaties in de VS heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een probleem op het gebied van it-beveiliging. Van alle security-problemen had 38 procent overigens een interne oorzaak.
< Vorige   Volgende >