Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Alarmnummer voor Drenthe PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 12 augustus 2005

In het najaar van 2005 zal de provincie Drenthe een eigen alarmnummer hebben. Het nummer is speciaal bedoeld voor het publiek dat behoefte aan informatie over een ramp.


Het alarmnummer is uitdrukkelijk geen lokaal 112-nummer om zaken te melden, het is een nummer voor publieksinformatie. Het biedt de mogelijkheid om meer informatie te verkrijgen in het geval van een ramp.

Het provinciale nummer biedt gelegenheid om informatie te verkrijgen voor mensen die bijvoorbeeld ongerust zijn over het lot van vrienden of familie of voor mensen die hunkeren naar meer informatie over een calamiteit. Ingeval van een grote calamiteit kan het nummer provinciebreed worden opengesteld.

Over het gebruik van het nummer wordt overigens nog volop gediscussieerd door de provincie en de Drentse gemeenten. Burgemeesters kunnen ingeval van een ramp immers besluiten om een lokaal nummer open te stellen. Waarschijnlijk wordt het echter ook mogelijk dat de burgemeester van een individuele gemeente, bij een zware calamiteit, kan besluiten tot het gebruik van het nieuwe provinciale alarmnummer.

De verwachting is dat het nummer dit najaar in gebruik kan worden ingezet wanneer daar aanleiding voor is.
< Vorige   Volgende >