Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Rabobank-klanten met nepmails PDF Afdrukken E-mail
maandag 17 april 2006
Een criminele internetbende bestookt sinds zaterdagavond klanten van de Rabobank met nepmails om zo vertrouwelijke informatie te ontfutselen. Dat heeft een woordvoerder van de bank maandag bevestigd. De oplichters vragen in deze zogenoemde phishing-mails naar onder meer pincodes van bankpassen en creditcardgegevens.

Volgens de Rabobank-woordvoerder verzamelen de oplichters e-mailadressen via virussen en plukken ze van websites af. Daarna „schieten ze met hagel”, ze versturen willekeurig nepmails naar zo veel mogelijk e-mailadressen in de hoop dat daar Rabobank-klanten tussen zitten.

In de phishing-mail staat een link naar een website van een bedrijf in Chicago. Daar hebben de oplichters een aantal invulformulieren aangehangen. De Rabobank heeft deze webpagina's zaterdagavond uit de lucht laten halen.

De zegsman kan niet goed inschatten hoeveel Rabobank-klanten een nepmail hebben ontvangen. Bij de bank zijn inmiddels wel 25 meldingen binnengekomen van verontruste klanten. Op de website van de Rabobank staat informatie over de phishing-mail en advies hoe men kan controleren of het gaat om nepmails. „En laat niet overal je e-mailadres achter”, adviseert de woordvoerder.

Dit soort criminele e-mailbombardementen gebeurt steeds vaker, aldus de zegsman. In december kreeg de Postbank nog te maken met phishing-mails.
< Vorige   Volgende >