Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vogelgriep dood veel kinderen PDF Afdrukken E-mail
zondag 09 april 2006
Een uitbraak van een vogelgriep-pandemie zou in Groot-Brittannië 100.000 kinderen het leven kunnen kosten. Dat schrijft de hoogste adviseur van de Britse regering inzake gezondheidszaken aan de staatssecretaris van Onderwijs, zo meldde zondag de krant The Sunday Times.

Volgens de adviseur Liam Donaldson is het echter mogelijk om het aantal slachtoffers te halveren door de sluiting van scholen. Hij raadt daarom aan een plan op te stellen om alle onderwijsinstellingen te sluiten voor de duur van een mogelijke pandemie. In totaal zou een pandemie aan 700.000 Britten het leven kunnen kosten, aldus Donaldson.

In het noorden van Groot-Brittannië werd vorige week een dode zwaan ontdekt die de voor mensen gevaarlijk H5N1-variant van de vogelgriep onder de leden bleek te hebben. De vogelgriep wordt tot nu toe niet van mens op mens overgebracht. Wetenschappers zijn echter bang dat het virus muteert en dan wel hoogst besmettelijk wordt.

De Britse regeringsadviseur voor wetenschappelijke zaken, David King, liet zondag overigens weten dat de kans dat een dergelijke mutatie plaatsvindt "zeer klein" is.
< Vorige   Volgende >