Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vogelgriep op Duitse boerderij PDF Afdrukken E-mail
woensdag 05 april 2006
Voor het eerst is op een Duitse pluimveeboerderij het gevaarlijke vogelgriepvirus H5N1 geconstateerd. De ziekte is aangetroffen op een boerderij in Saksen, maakte het ministerie van Sociale Zaken van de oostelijke deelstaat woensdag bekend. Rond de boerderij bij Leipzig is een beschermingszone ingesteld.

De autoriteiten hebben opdracht gegeven om de circa 16.000 kalkoenen, ganzen en kippen in de stallen te doden. Ongeveer zevenhonderd kalkoenen waren al aan de ziekte bezweken. H5N1, dat ook mensen dodelijk ziek kan maken, komt sinds februari in Duitsland voor. Tot nog toe was het alleen aangetroffen onder wilde vogels.

Veterinair experts van de EU-lidstaten komen later woensdag in Brussel bijeen om naar aanleiding van de uitbraak te praten over extra maatregelen.

Het is de tweede keer dat het virus voorkomt op een pluimveeboerderij in de Europese Unie. In het oosten van Frankrijk dook het virus eind februari al op in een kalkoenenboerderij.
< Vorige   Volgende >