Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Vogelgriep-vaccin ontdekt PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 14 maart 2006
Hongaarse wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld dat mensen beschermt tegen de gevaarlijke H5N1 variant van vogelgriep. De Hongaarse premier Ferenc Gyurcsany heeft dit dinsdag verklaard.

De premier sprak tot de pers in de laboratoria van de farmaceutische firma Omninvest in Bilsborosjeno in de omgeving van de Hongaarse hoofdstad. De premier zei dat het vaccin per ampule zes microgram bevat van het op dit moment heersende virus. Dat zou voldoende zijn om de mens immuun te maken voor de gevaarlijke griepvariant. Het Hongaarse Nationale Farmaceutische Instituut verleende toestemming het vaccin van Omninvest op de markt te brengen.

Gyurcsany benadrukte dat het vaccin niet helpt tegen een gemuteerde variant van het virus die zich direct van persoon op persoon zou verspreiden. De huidige besmettingen van mensen vinden plaats door geïnfecteerde dieren.
< Vorige   Volgende >