Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Chatten met minister Remkes PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 10 maart 2006
Wat is uw rol in de bestrijding van terrorisme? Speelt u überhaupt een rol of is dit puur een taak van de landelijke overheid? Minister Remkes wil hierover graag met u van gedachten wisselen. Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor bijvoorbeeld schooldirecteuren, raadsleden, wethouders en buurtwerkers. Vindt u ook dat zij een belangrijke rol spelen en hoe zouden zij die rol kunnen vervullen?
www.ministerchat.nl: Chatten met minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op donderdag 16 maart live van 17.00 tot 17.45 uur.


Tijdens de videochat komen thema’s aan de orde als het in kaart brengen van radicaliseringproblematiek, het signaleren van voorbereidingshandelingen en hoe om te gaan met maatschappelijke onrust. Ook docenten en jeugdwerkers zien steeds meer hun taak in het signaleren van en interveniëren bij radicalisering. Zij zijn daarbij volgens de minister niet een verlengstuk van de AIVD. Het gaat oprecht om hun rol in het betrekken van jongeren bij de Nederlandse samenleving. Wanneer zij merken dat jongeren anti-westerse denkbeelden gaan uiten, kunnen zij het gesprek over verschillende invalshoeken stimuleren en de discussie met ze aangaan. Maar in extreme gevallen zal een melding aan gemeente of politie ook nodig zijn.
 
Op www.minbzk.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp. Ook kunt u daar de speech lezen die minister Remkes heeft uitgesproken tijdens het symposium "Terrorismebestrijding op lokaal niveau" op 1 maart jl. en de handreiking die gemeenten hebben ontvangen.

Waar: www.ministerchat.nl
Voor wie: iedereen die een rol speelt of kan spelen binnen een gemeente op het terrein van het bestrijden van terrorisme.
Wie: minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Wanneer: donderdag 16 maart live van 17.00 tot 17.45 uur.
 
Hoe werkt het?
In de studio van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zit minister Remkes om het gesprek aan te gaan. De reacties komen binnen via de chat, een presentator geeft deze vervolgens door aan de minister die antwoord geeft in beeld. De bezoekers van de site www.ministerchat.nl zien dus het beeld van de studio en alle reacties in de chat.
De uitzending duurt drie kwartier tot een uur. Ook mensen die niet willen meedoen met de chat kunnen de uitzending bekijken en de discussie volgen.
< Vorige   Volgende >