Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Drentse webmasters met certificaat PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 07 februari 2006
Het ERC heeft in Drenthe de eerste 15 gemeentelijke webredacteuren voor de nationale crisiswebsite crisis.nl gecertificeerd. Een primeur voor Drenthe die met de certificering het spits afbijt als eerste regio in Nederland. Het hoofd van het Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie Peter van Dolen is blij met de eerste groep die een diploma heeft. "Drenthe loopt voorop met deze certificering. Het is fantastisch om te zien hoe de samenwerking met de provincie is verlopen en crisis.nl nu zelfstandig kan worden ingezet in de regio. Het is ook een mijlpaal voor het ERC. Er is hard gewerkt om weer een nieuw product aan te kunnen bieden en dat is gelukt".

De Drentse burgemeesters en de Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe kunnen nu bij een crisissituatie crisis.nl als hun eigen crisiswebsite inzetten. Op deze manier kunnen ze onmiddellijk hun inwoners informeren over wat er is gebeurd, wat mensen wel kunnen doen en wat ze niet moeten doen.
 
Overigens is er op departementaal niveau al een groep webredacteuren operationeel. Een aantal van hen ondersteunen het ERC bij de opleidingen in het land. BZK-collega Bettiene Hilbrands is één van hen. Bettiene is enthousiast over het brede draagvlak voor de crisiswebsite in het land. "De feedback die je uit het land krijgt is heel waardevol. We hebben al heel wat tips gekregen en daarmee wordt de crisiswebsite steeds verder verbeterd. Tenslotte wordt mijn eigen vaardigheid om crisis.nl goed te kunnen bedienen goed onderhouden. Als het een keer mis gaat in ons land zijn wij er met de crisiswebsite klaar voor." Het komend jaar zullen in alle veiligheidsregio’s de gemeentelijke, brandweer en politie webredacteuren getraind worden. Eind 2006 zijn er dan een paar honderd gecertificeerd.
 
Crisis.nl is één van de krachtigste websites in Nederland. De site, bedoeld voor het geven van publieksinformatie tijdens crisissituaties, kan zowel door de Rijksoverheid als door gemeenten en provincies worden ingezet. De site is opgezet om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse overheden helemaal zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid gebruik kunnen maken van dezelfde faciliteiten. Omdat de site tegen extreem grote druk bestand moet zijn, is gekozen voor een systeem dat meer dan tien miljoen hits per vijf minuten aan kan.

< Vorige   Volgende >