Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Virus actief op 3 februari PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 31 januari 2006
Het e-mailvirus Nyxem.E, dat vele computers inmiddels heeft geïnfecteerd, zal op 3 februari 2006 genadeloos toeslaan. Dit meldt de BBC maandag. Op 3 februari zal het virus automatisch alle Word, Powerpoint, Excel en Acrobat-bestanden verwijderen op geïnfecteerde pc's.

Nyxem.E belooft de internetter porno in een zipbestand. Het zipbestand is ongeveer 95KB groot en als deze uitgepakt is ongeveer 176KB. Nyxem.E is een internetworm en stuurt zichzelf door naar alle mailadressen op de pc, nadat de gebruiker de e-mail heeft geopend. Tevens zoekt Nyxem.E het netwerk af van de geïnfecteerde computer om ook alle pc's in het netwerk te besmetten.

Naar schatting zijn er inmiddels honderdduizenden pc's besmet met het virus. Virusexperts adviseren gebruikers om hun virusscanner bij te werken en de pc te scannen.
< Vorige   Volgende >