Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

KLM vliegtuig bijna in crash PDF Afdrukken E-mail
zondag 08 januari 2006
AMSTERDAM - Een Fokker 70 van KLM is zaterdag boven Zuid-Noorwegen bijna in botsing gekomen met een Airbus van Scandinavian Airlines (SAS). Dat bevestigt KLM zondag. Het alarmeringssysteem in beide vliegtuigen waarschuwde de piloten dat ze elkaar over enkele kilometers in de lucht zouden tegenkomen. De verkeersleiding had de piloten niet gewaarschuwd.

Nadat het systeem alarm sloeg is het KLM-vliegtuig met vluchtnummer KL1174 gedaald en het SAS-vliegtuig gestegen. In de Fokker die onderweg was van het Noorse Trondheim naar Schiphol zaten vier bemanningsleden en 78 passagiers. Hoeveel passagiers in de Airbus zaten die onderweg was van Kopenhagen naar Washington kan KLM zondag niet zeggen.

"Dit had niet mogen gebeuren", zegt een woordvoerder van KLM. Dit soort incidenten gebeurt volgens de woordvoerder 'niet zo vaak'. Zowel de luchtvaart autoriteiten in Noorwegen als in Nederland onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.
< Vorige   Volgende >