Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Vliegtuigongeluk bij Florida PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 20 december 2005
Alle negentien inzittenden van een amfibievliegtuig van Chalks Ocean Airways zijn bij een crash kort na de start uit Miami om het leven gekomen. Volgens ooggetuigen explodeerde het toestel, een tweemotorige Grumman G-73T Turbine Mallard uit de jaren veertig, al voordat het wateroppervlak werd geraakt. MSNBC meldt dat massaal steun werd verleend om mogelijke overlevenden uit het water te vissen.
Het toestel was vertrokken voor een vlucht naar de Bahama's. Na de crash is de haven van Miami gesloten om de zoektocht naar overlevenden ongestoord uit te voeren, maar dit blijkt tevergeefs te zijn geweest. De National Transportation Safety Board heeft onmiddellijk een onderzoeksteam naar de rampplek voor de kust van Miami gestuurd. Op televisiebeelden is te zien dat het wrak in twee stukken is gebroken.

De ramp van maandagmiddag is het eerste dodelijke ongeval met een vliegtuig van Chalks Ocean Airways sinds de oprichting van de maatschappij in 1919. De maatschappij wordt wel beschouwd als de oudste lijndienstmaatschappij ter wereld.
< Vorige   Volgende >