Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Internet crimininelen opgepakt PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 10 december 2005
Met de aanhouding van twaalf verdachten uit Eindhoven en Waalre heeft de politie een einde gemaakt aan een groot aantal gevallen van oplichting via internet. De verdachten, in leeftijd variërend van 16 tot 24 jaar, boden via Marktplaats.nl  gewilde goederen aan, zoals mobiele telefoons, laptops en navigatiesystemen.

Nadat daarvoor was betaald, leverden ze niets af. Als de koper een zending verlangde, stuurden de verdachten pakjes die waren gevuld met kartonnetje appelsap of iets dergelijks. Een woordvoerder van de politie heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

De verdachten wekten in hun aanbiedingen de indruk dat ze namens bestaande bedrijven verkochten. De politie denkt dat in het hele land ongeveer 350 mensen op die manier zijn opgelicht. Het schadebedrag bedraagt vermoedelijk enkele tienduizenden euro's, aldus de zegsman.

Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie werkt daarbij samen met Marktplaats.nl, een internetprovidor en de gebruikers van de internetsite Internetoplichting.nl. De politie sluit niet uit dat er meer benadeelden zijn. Wellicht heeft niet iedereen aangifte gedaan, aldus de woordvoerder.
< Vorige   Volgende >