Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Gratis bellen via voicemail PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 09 december 2005
Diverse telecombedrijven nemen maatregelen om het hacken van voicemailboxen tegen te gaan. Kwaadwillenden kunnen via de voicemail zelfs gratis bellen. Mobiele netwerken bevatten een lek waardoor voicemails van anderen afgeluisterd kunnen worden. Tevens kunnen kwaadwillenden op kosten van een ander bellen. Hackers kunnen vanuit het buitenland of via internetbellen de beveiliging omzeilen om zo toegang tot de voicemailboxen te krijgen, zo schrijft De Telegraaf. Voicemails waren vanuit het buitenland direct af te luisteren. De krant noemt als voorbeeld misbruikers die vanaf Australië een kort bericht inspreken. Vervolgens belt een handlanger vanuit het buitenland naar de voicemail en kiest voor het automatisch terugbellen. Beide misbruikers kunnen nu een telefoongesprek voeren op rekening van het slachtoffer.

Telfort, T-Mobile en KPN hebben al aangekondigd snel met maatregelen te komen. Voortaan moeten klanten bijvoorbeeld eerst een pincode intoetsen, voordat ze hun berichten kunnen afluisteren.
< Vorige   Volgende >