Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Meer extremistische informatie PDF Afdrukken E-mail
donderdag 01 december 2005
De hoeveelheid illegale en extremistische informatie op internet is het afgelopen jaar met 30 tot 40 procent toegenomen. Dat stelde de afdeling Benelux van de Amerikaanse internetbeveiliger Internet Security Systems (ISS) donderdag. Onder deze informatie verstaat het bedrijf onder meer handleidingen voor het maken van bommen en andere wapens, hardcore porno, satanisme, zelfmoordfora en pagina's over kanibalisme. Ook sites die aanmoedigen tot zelfverminking, geweld en marteling zijn meegeteld.

Volgens de onderneming is het aantal aanbieders dat deze illegale informatie op internet aanbiedt het afgelopen jaar tot meer dan 188.000 gegroeid. "Dat komt overeen met ongeveer zestien miljoen individuele internetpagina's", aldus ISS.

De cijfers zijn afkomstig van het ISS-datacenter in het Duitse Kassel waar dagelijks duizend computers het internet afstruinen op zoek naar nieuwe websites. In het centrum worden dagelijks vijf miljoen internetpagina's en afbeeldingen doorgelicht. Momenteel heeft ISS ruim vijf miljard pagina's en afbeeldingen geanalyseerd.
< Vorige   Volgende >