Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Nationale crisis website PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 17 september 2005
Op maandag 19 september 2005 wordt www.crisis.nl in gebruik genomen. Deze website kan tien miljoen hits per 5 minuten aan en is daarmee een van de krachtigste in Nederland. De site, bedoeld voor het geven van publieksinformatie tijdens crisissituaties, kan zowel door de Rijksoverheid als door gemeenten en provincies worden ingezet.

Tijdens crisissituaties is de coördinatie tussen verschillende overheden (gemeenten en rijk, of tussen Haagse departementen onderling) een grote en moeilijke opgave. Om er voor te zorgen dat alle Nederlandse overheden zelfstandig en onder eigen verantwoordelijkheid gebruik kunnen maken van dezelfde faciliteiten, heeft het ERC, het Expertisecentrum voor Risico- en Crisiscommunicatie, de site crisis.nl ontwikkeld.
 
 Het ERC is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het ondersteunt en adviseert overheden, maar ook het bedrijfsleven op het gebied van risico- en crisiscommunicatie.
 
Alle Nederlandse gemeenten, alle provincies en waterschappen en alle ministeries kunnen bij een crisissituatie crisis.nl als hun eigen crisiswebsite inzetten. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld burgemeesters onmiddellijk hun inwoners informeren over wat er is gebeurd, wat mensen wel kunnen doen en wat ze niet moeten doen.

Voor het dagelijks gebruik is crisis.nl een site van het ERC, met actuele informatie over mogelijke risico’s en crisissituaties.


< Vorige   Volgende >