Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Website terroristmebestrijding PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 16 september 2005
De kans dat zich in Nederland een aanslag zal voordoen, is reëel. Het is niet waarschijnlijk dat dit 'substantiële' dreigingsniveau op korte termijn kan worden afgezwakt. Die boodschap krijgen bezoekers van de website van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), die sinds vrijdag in de lucht is. De site geeft informatie over de actuele dreiging in Nederland. Ook kunnen mensen, bedrijven en (lokale) overheden erop zien wat de overheid doet om terrorisme te bestrijden, welke maatregelen zijn genomen en welke wetgeving van toepassing is, zo liet het ministerie van Justitie vrijdag weten. Ook geeft de site kort aan wat mensen zelf kunnen doen bij een terreurdreiging of na een aanslag.

Het sinds vorige week vrijdag verscherpte toezicht op de trein- en metrostations is nog altijd van kracht. Van een gevaarlijke situatie in Nederland is echter geen sprake. "Geen paniek", staat op de site in een antwoord op veelgestelde vragen. Er is geen reden om niet meer met trein of metro te reizen.

Mr. T. Joustra is sinds april 2004 de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Hij moet ervoor zorgen dat de ongeveer twintig instanties die in ons land betrokken zijn bij terrorismebestrijding, goed samenwerken.
< Vorige   Volgende >